Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 191g578kcal34.3g92.8g1.9g20.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g375g563kcal3.8g22.5g48.8g2.6g
Oliiviöljy 150g1327kcal0g0g150g0g
Vehnäjauho puolikarkea 220g753kcal22.4g153.6g2.6g7.7g
Ohrajauho 165g540kcal13.6g106.3g3.3g12.5g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 90g240kcal7.6g41.7g3.8g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g8813kcal184.4g1007.8g422.8g111.4g
Valittu annoskoko2856g4407kcal92.2g503.9g211.4g55.7g
Annoskoko puolitettuna1428g2203kcal46.1g252g105.7g27.9g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694