Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 223g675kcal40g108.2g2.2g23.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g700g420kcal10.5g91g0.7g6.3g
Vesi, vesijohtovesi 1050g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g438g656kcal4.4g26.3g56.9g3.1g
Oliiviöljy 175g1548kcal0g0g175g0g
Vehnäjauho puolikarkea 256g879kcal26.1g179.2g3.1g9g
Ohrajauho 193g630kcal15.9g124g3.9g14.6g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 105g280kcal8.9g48.6g4.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6664g10282kcal215g1175.4g493.2g130g
Valittu annoskoko3332g5141kcal107.5g587.7g246.6g65g
Annoskoko puolitettuna1666g2570kcal53.8g293.9g123.3g32.5g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694