Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 255g771kcal45.7g123.7g2.6g27.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Peruna, keskikokoinen 60g800g480kcal12g104g0.8g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g500g750kcal5g30g65g3.5g
Oliiviöljy 200g1769kcal0g0g200g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.8g3.5g10.2g
Ohrajauho 220g720kcal18.2g141.7g4.4g16.7g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 120g321kcal10.2g55.5g5.1g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g11751kcal245.8g1343.2g563.6g148.4g
Valittu annoskoko3808g5875kcal122.9g671.6g281.8g74.2g
Annoskoko puolitettuna1904g2938kcal61.5g335.8g140.9g37.1g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694