Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 287g867kcal51.4g139.1g2.9g30.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g135g38kcal0.8g8g0.3g3.4g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Peruna, keskikokoinen 60g900g540kcal13.5g117g0.9g8.1g
Vesi, vesijohtovesi 1350g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g563g844kcal5.6g33.8g73.1g3.9g
Oliiviöljy 225g1990kcal0g0g225g0g
Vehnäjauho puolikarkea 329g1130kcal33.5g230.4g4g11.5g
Ohrajauho 248g810kcal20.4g159.4g5g18.8g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 135g361kcal11.4g62.5g5.7g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g13219kcal276.2g1511.2g634.2g166.8g
Valittu annoskoko4284g6610kcal138.1g755.6g317.1g83.4g
Annoskoko puolitettuna2142g3305kcal69.1g377.8g158.6g41.7g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694