Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 32g96kcal5.7g15.5g0.3g3.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g63g94kcal0.6g3.8g8.1g0.4g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Ohrajauho 28g90kcal2.3g17.7g0.6g2.1g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 15g40kcal1.3g6.9g0.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g1469kcal30.8g168g70.2g18.6g
Valittu annoskoko476g735kcal15.4g84g35.1g9.3g
Annoskoko puolitettuna238g367kcal7.7g42g17.6g4.7g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694