Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 319g964kcal57.1g154.6g3.2g34.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.8g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Peruna, keskikokoinen 60g1000g600kcal15g130g1g9g
Vesi, vesijohtovesi 1500g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g625g938kcal6.3g37.5g81.3g4.4g
Oliiviöljy 250g2211kcal0g0g250g0g
Vehnäjauho puolikarkea 366g1255kcal37.3g256.1g4.4g12.8g
Ohrajauho 275g900kcal22.7g177.1g5.5g20.9g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 150g401kcal12.7g69.4g6.3g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9520g14688kcal307.2g1679.2g704.6g185.6g
Valittu annoskoko4760g7344kcal153.6g839.6g352.3g92.8g
Annoskoko puolitettuna2380g3672kcal76.8g419.8g176.2g46.4g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694