Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 64g193kcal11.4g30.9g0.6g6.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g200g120kcal3g26g0.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g125g188kcal1.2g7.5g16.2g0.9g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Ohrajauho 55g180kcal4.5g35.4g1.1g4.2g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 30g80kcal2.5g13.9g1.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g2938kcal61.2g335.8g141g37g
Valittu annoskoko952g1469kcal30.6g167.9g70.5g18.5g
Annoskoko puolitettuna476g734kcal15.3g84g35.3g9.3g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694