Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g525g1790kcal81.3g331.2g15.7g31.5g
Tonnikala vedessä, rainbow420g420kcal84g2.1g8.4g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g129g645kcal8.4g68.3g37.4g2.6g
Ruokakerma Valio 5%600g360kcal7.2g16.8g30g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 180g186kcal6.2g32.4g1.9g5.2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g3g5.1kcal0.2g1g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4512g7209kcal376.6g910.8g227.4g81.2g
Valittu annoskoko2256g3604kcal188.3g455.4g113.7g40.6g
Annoskoko puolitettuna1128g1802kcal94.2g227.7g56.9g20.3g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850