Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g223g134kcal3.3g29g0.2g2g
Bataatti, kuorittu 160g130kcal2.5g27g0.1g4.8g
Porkkanaraaste 200g257g69kcal1.5g13.6g0.5g6.4g
Lanttu 238g69kcal2.4g10.9g0.7g4.3g
Palsternakka 208g132kcal1g24.5g0.8g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2170g1067kcal21.4g210g4.6g53.6g
Valittu annoskoko1085g533kcal10.7g105g2.3g26.8g
Annoskoko puolitettuna543g267kcal5.4g52.5g1.2g13.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513