Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g267g160kcal4g34.8g0.3g2.4g
Bataatti, kuorittu 192g156kcal3g32.4g0.1g5.8g
Porkkanaraaste 200g308g83kcal1.8g16.3g0.6g7.7g
Lanttu 285g82kcal2.9g13.1g0.9g5.1g
Palsternakka 249g159kcal1.2g29.4g1g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2604g1280kcal25.8g252g5.8g64.4g
Valittu annoskoko1302g640kcal12.9g126g2.9g32.2g
Annoskoko puolitettuna651g320kcal6.5g63g1.5g16.1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513