Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g312g187kcal4.7g40.5g0.3g2.8g
Bataatti, kuorittu 224g182kcal3.5g37.7g0.1g6.7g
Porkkanaraaste 200g359g97kcal2.2g19g0.7g9g
Lanttu 333g96kcal3.3g15.3g1g6g
Palsternakka 291g185kcal1.5g34.3g1.2g13.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3038g1493kcal30.4g293.6g6.6g75.2g
Valittu annoskoko1519g747kcal15.2g146.8g3.3g37.6g
Annoskoko puolitettuna760g373kcal7.6g73.4g1.7g18.8g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513