Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g356g214kcal5.3g46.3g0.4g3.2g
Bataatti, kuorittu 256g207kcal4g43.1g0.1g7.7g
Porkkanaraaste 200g410g111kcal2.5g21.7g0.8g10.2g
Lanttu 380g110kcal3.8g17.5g1.1g6.8g
Palsternakka 332g211kcal1.7g39.2g1.3g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3468g1705kcal34.6g335.6g7.4g85.6g
Valittu annoskoko1734g852kcal17.3g167.8g3.7g42.8g
Annoskoko puolitettuna867g426kcal8.7g83.9g1.9g21.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513