Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g401g241kcal6g52.1g0.4g3.6g
Bataatti, kuorittu 288g233kcal4.5g48.5g0.1g8.6g
Porkkanaraaste 200g462g125kcal2.8g24.5g0.9g11.5g
Lanttu 428g124kcal4.3g19.7g1.3g7.7g
Palsternakka 374g238kcal1.9g44.1g1.5g16.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3906g1920kcal39g377.8g8.4g96.4g
Valittu annoskoko1953g960kcal19.5g188.9g4.2g48.2g
Annoskoko puolitettuna977g480kcal9.8g94.5g2.1g24.1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513