Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g45g27kcal0.7g5.8g0g0.4g
Bataatti, kuorittu 32g26kcal0.5g5.4g0g1g
Porkkanaraaste 200g51g14kcal0.3g2.7g0.1g1.3g
Lanttu 48g14kcal0.5g2.2g0.1g0.9g
Palsternakka 42g26kcal0.2g4.9g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g213kcal4.4g42g0.8g11g
Valittu annoskoko217g107kcal2.2g21g0.4g5.5g
Annoskoko puolitettuna109g53kcal1.1g10.5g0.2g2.8g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513