Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g446g267kcal6.7g57.9g0.4g4g
Bataatti, kuorittu 320g259kcal5g53.9g0.2g9.6g
Porkkanaraaste 200g513g139kcal3.1g27.2g1g12.8g
Lanttu 476g137kcal4.8g21.9g1.4g8.6g
Palsternakka 416g264kcal2.1g49g1.7g18.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4340g2133kcal43.4g419.8g9.4g107.4g
Valittu annoskoko2170g1067kcal21.7g209.9g4.7g53.7g
Annoskoko puolitettuna1085g533kcal10.9g105g2.4g26.9g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513