Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g89g53kcal1.3g11.6g0.1g0.8g
Bataatti, kuorittu 64g52kcal1g10.8g0g1.9g
Porkkanaraaste 200g103g28kcal0.6g5.4g0.2g2.6g
Lanttu 95g27kcal1g4.4g0.3g1.7g
Palsternakka 83g53kcal0.4g9.8g0.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana867g426kcal8.6g84g1.8g21.4g
Valittu annoskoko434g213kcal4.3g42g0.9g10.7g
Annoskoko puolitettuna217g107kcal2.2g21g0.5g5.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513