Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g134g80kcal2g17.4g0.1g1.2g
Bataatti, kuorittu 96g78kcal1.5g16.2g0g2.9g
Porkkanaraaste 200g154g42kcal0.9g8.2g0.3g3.8g
Lanttu 143g41kcal1.4g6.6g0.4g2.6g
Palsternakka 125g79kcal0.6g14.7g0.5g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1302g640kcal12.8g126.2g2.6g32.2g
Valittu annoskoko651g320kcal6.4g63.1g1.3g16.1g
Annoskoko puolitettuna326g160kcal3.2g31.6g0.7g8.1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513