Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr900g1098kcal182.7g0g40.5g0g
Pekoni rasvainen 315g1184kcal37.8g0g116.6g0g
Sipuli 338g102kcal4.2g16.2g0.7g5.7g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 90g250kcal1.8g2.7g25.2g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g113g34kcal1.1g4.5g0.3g0g
Papu valkoinen, keitetty 225g242kcal19g31.5g0.8g15.8g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g1125g315kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6210g6450kcal493.2g109.8g368.2g43g
Valittu annoskoko3105g3225kcal246.6g54.9g184.1g21.5g
Annoskoko puolitettuna1553g1612kcal123.3g27.5g92.1g10.8g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771