Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr100g122kcal20.3g0g4.5g0g
Pekoni rasvainen 35g132kcal4.2g0g13g0g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 10g28kcal0.2g0.3g2.8g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g13g3.8kcal0.1g0.5g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 25g27kcal2.1g3.5g0.1g1.8g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g125g35kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g717kcal54.8g12.2g41g4.8g
Valittu annoskoko345g358kcal27.4g6.1g20.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna173g179kcal13.7g3.1g10.3g1.2g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771