Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1000g1220kcal203g0g45g0g
Pekoni rasvainen 350g1316kcal42g0g129.5g0g
Sipuli 375g113kcal4.7g18g0.8g6.4g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100g277kcal2g3g28g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g125g38kcal1.3g5g0.4g0g
Papu valkoinen, keitetty 250g269kcal21.1g35g0.9g17.5g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g1250g350kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6900g7166kcal548.2g122g409.2g47.8g
Valittu annoskoko3450g3583kcal274.1g61g204.6g23.9g
Annoskoko puolitettuna1725g1792kcal137.1g30.5g102.3g12g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771