Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen51g71kcal9.6g0g3.5g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)13g47kcal1.8g9.2g0.3g0.5g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)25g17kcal0.8g1.2g0.9g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)6.3g14kcal0.8g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g300kcal26.2g21.4g11.8g1.2g
Valittu annoskoko102g150kcal13.1g10.7g5.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna51g75kcal6.6g5.4g3g0.3g
Arvot/100g100g147kcal12.8g10.5g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867