Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen800g1112kcal152g0g56g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)200g740kcal27.8g145g5g8.2g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)400g260kcal12.8g19.2g14g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)100g220kcal13.1g0.5g18.6g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Valkosipulijauhe, annos 3g1g3.4kcal0.1g0.8g0g0g
Maustepippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3219g4733kcal414.4g341.4g187.8g20.8g
Valittu annoskoko1609g2367kcal207.2g170.7g93.9g10.4g
Annoskoko puolitettuna805g1183kcal103.6g85.4g47g5.2g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867