Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen118g164kcal22.5g0g8.3g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)30g109kcal4.1g21.4g0.7g1.2g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)59g38kcal1.9g2.8g2.1g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)15g33kcal1.9g0.1g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Paprikajauhe 0.1g0.5kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g700kcal61.2g50.2g27.8g3.2g
Valittu annoskoko238g350kcal30.6g25.1g13.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna119g175kcal15.3g12.6g7g0.8g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.5g5.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867