Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 172g51kcal1.6g7.8g0.7g3.3g
Kesäkurpitsa150g26kcal0.6g3.7g0.9g1g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g292g70kcal3.5g12.6g0.6g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g375g68kcal3.7g11.2g3.7g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Basilika, kuivattu 1.1g2.9kcal0.2g0.2g0g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2472g520kcal23.2g84.4g12.4g14.8g
Valittu annoskoko1236g260kcal11.6g42.2g6.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna618g130kcal5.8g21.1g3.1g3.7g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243