Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 287g84kcal2.7g12.9g1.1g5.5g
Kesäkurpitsa250g43kcal1g6.2g1.5g1.7g
Sipuli 138g42kcal1.7g6.6g0.3g2.3g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g487g117kcal5.8g21g1g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g625g113kcal6.2g18.7g6.2g0g
Mustapippuri 3.7g11kcal0.4g1.4g0.1g1g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2.5g7.1kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Basilika, kuivattu 1.9g4.8kcal0.3g0.4g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4120g867kcal38.8g140.6g21g24.6g
Valittu annoskoko2060g434kcal19.4g70.3g10.5g12.3g
Annoskoko puolitettuna1030g217kcal9.7g35.2g5.3g6.2g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243