Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 460g135kcal4.3g20.7g1.8g8.7g
Kesäkurpitsa400g68kcal1.6g10g2.4g2.8g
Sipuli 220g67kcal2.7g10.6g0.4g3.7g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g780g187kcal9.4g33.5g1.6g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g1000g180kcal10g30g10g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6592g1387kcal62.2g225.4g33.4g38.8g
Valittu annoskoko3296g694kcal31.1g112.7g16.7g19.4g
Annoskoko puolitettuna1648g347kcal15.6g56.4g8.4g9.7g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243