Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 517g151kcal4.9g23.3g2.1g9.8g
Kesäkurpitsa450g77kcal1.8g11.2g2.7g3.1g
Sipuli 247g75kcal3.1g11.9g0.5g4.2g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g877g211kcal10.5g37.7g1.8g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g1125g202kcal11.2g33.7g11.2g0g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4.5g13kcal0.5g1.9g0.1g1.2g
Basilika, kuivattu 3.4g8.6kcal0.5g0.7g0.1g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7416g1560kcal70g253.4g37.6g44g
Valittu annoskoko3708g780kcal35g126.7g18.8g22g
Annoskoko puolitettuna1854g390kcal17.5g63.4g9.4g11g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243