Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 58g17kcal0.5g2.6g0.2g1.1g
Kesäkurpitsa50g8.5kcal0.2g1.2g0.3g0.3g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g98g23kcal1.2g4.2g0.2g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g125g23kcal1.2g3.7g1.2g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana824g173kcal7.8g28g4g5g
Valittu annoskoko412g87kcal3.9g14g2g2.5g
Annoskoko puolitettuna206g43kcal2g7g1g1.3g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243