Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 575g168kcal5.4g25.9g2.3g10.9g
Kesäkurpitsa500g85kcal2g12.5g3g3.5g
Sipuli 275g83kcal3.4g13.2g0.5g4.7g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.1g0.5g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g975g234kcal11.7g41.9g1.9g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g1250g225kcal12.5g37.5g12.5g0g
Mustapippuri 7.5g21kcal0.8g2.9g0.2g2g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 5g14kcal0.5g2.1g0.1g1.3g
Basilika, kuivattu 3.7g10kcal0.5g0.8g0.1g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8240g1734kcal77.6g281.8g41.4g48.8g
Valittu annoskoko4120g867kcal38.8g140.9g20.7g24.4g
Annoskoko puolitettuna2060g434kcal19.4g70.5g10.4g12.2g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243