Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 690g202kcal6.5g31g2.8g13.1g
Kesäkurpitsa600g102kcal2.4g15g3.6g4.2g
Sipuli 330g100kcal4.1g15.8g0.7g5.6g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g1170g281kcal14g50.3g2.3g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g1500g270kcal15g45g15g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Basilika, kuivattu 4.5g11kcal0.6g0.9g0.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9888g2081kcal93.2g337.6g50.4g58.6g
Valittu annoskoko4944g1040kcal46.6g168.8g25.2g29.3g
Annoskoko puolitettuna2472g520kcal23.3g84.4g12.6g14.7g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243