Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 805g236kcal7.6g36.2g3.2g15.3g
Kesäkurpitsa700g119kcal2.8g17.5g4.2g4.9g
Sipuli 385g116kcal4.8g18.5g0.8g6.5g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g1365g328kcal16.4g58.7g2.7g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g1750g315kcal17.5g52.5g17.5g0g
Mustapippuri 11g29kcal1.1g4g0.3g2.8g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 7g20kcal0.7g3g0.1g1.8g
Basilika, kuivattu 5.2g13kcal0.8g1.1g0.2g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11536g2428kcal109g394.4g58.4g68.2g
Valittu annoskoko5768g1214kcal54.5g197.2g29.2g34.1g
Annoskoko puolitettuna2884g607kcal27.3g98.6g14.6g17.1g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243