Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 86g25kcal0.8g3.9g0.3g1.6g
Kesäkurpitsa75g13kcal0.3g1.9g0.4g0.5g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g146g35kcal1.8g6.3g0.3g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g187g34kcal1.9g5.6g1.9g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1236g260kcal11.8g42.2g6g7.2g
Valittu annoskoko618g130kcal5.9g21.1g3g3.6g
Annoskoko puolitettuna309g65kcal3g10.6g1.5g1.8g
Arvot/100g100g21kcal1g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243