Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1035g303kcal9.7g46.6g4.1g19.7g
Kesäkurpitsa900g153kcal3.6g22.5g5.4g6.3g
Sipuli 495g150kcal6.2g23.8g1g8.4g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g1755g421kcal21.1g75.4g3.5g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g2249g405kcal22.5g67.5g22.5g0g
Mustapippuri 14g38kcal1.5g5.2g0.4g3.6g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 9g26kcal0.9g3.8g0.2g2.4g
Basilika, kuivattu 6.7g17kcal1g1.4g0.3g2.7g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14832g3122kcal140.2g507g75.4g88g
Valittu annoskoko7416g1561kcal70.1g253.5g37.7g44g
Annoskoko puolitettuna3708g780kcal35.1g126.8g18.9g22g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243