Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 1150g337kcal10.8g51.7g4.6g21.8g
Kesäkurpitsa1000g170kcal4g25g6g7g
Sipuli 550g166kcal6.9g26.4g1.1g9.3g
Valkosipuli 50g54kcal3.9g8.1g0.3g1g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g1949g468kcal23.4g83.8g3.9g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g2499g450kcal25g75g25g0g
Mustapippuri 15g42kcal1.6g5.7g0.5g4g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 10g28kcal1g4.2g0.2g2.6g
Basilika, kuivattu 7.5g19kcal1.1g1.5g0.3g3g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16480g3468kcal155.4g562.8g83.8g97.4g
Valittu annoskoko8240g1734kcal77.7g281.4g41.9g48.7g
Annoskoko puolitettuna4120g867kcal38.9g140.7g21g24.4g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243