Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g100g136kcal5.2g25.4g1.2g2.3g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 167g214kcal34.6g0g8.3g0g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka33g3.7kcal0.4g0.4g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g43g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 50g17kcal2.3g1g0.1g1.2g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 33g106kcal8.1g15.2g0.6g3g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk47g18kcal0.8g3.5g0g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2104g1297kcal113.4g99.6g46.6g21.6g
Valittu annoskoko1052g648kcal56.7g49.8g23.3g10.8g
Annoskoko puolitettuna526g324kcal28.4g24.9g11.7g5.4g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390