Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g150g204kcal7.8g38.1g1.9g3.5g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 250g321kcal51.9g0g12.5g0g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka50g5.5kcal0.5g0.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 75g26kcal3.4g1.4g0.2g1.9g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 50g159kcal12.2g22.8g0.9g4.4g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk70g27kcal1.2g5.3g0.1g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3157g1945kcal169.8g149.2g70g32.4g
Valittu annoskoko1579g973kcal84.9g74.6g35g16.2g
Annoskoko puolitettuna789g486kcal42.5g37.3g17.5g8.1g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390