Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g200g272kcal10.4g50.8g2.5g4.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 333g428kcal69.1g0g16.7g0g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka67g7.3kcal0.7g0.7g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g87g24kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Parsakaali, keitetty, suolaa 100g35kcal4.6g1.9g0.3g2.5g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 67g212kcal16.2g30.5g1.3g5.9g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk93g36kcal1.6g7.1g0.1g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4208g2593kcal226.4g199.2g93.6g43.4g
Valittu annoskoko2104g1297kcal113.2g99.6g46.8g21.7g
Annoskoko puolitettuna1052g648kcal56.6g49.8g23.4g10.9g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390