Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g250g339kcal13g63.5g3.1g5.8g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 417g535kcal86.4g0g20.8g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka83g9kcal0.9g0.9g0.2g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g108g30kcal0.6g6.4g0.2g2.7g
Parsakaali, keitetty, suolaa 125g43kcal5.7g2.4g0.4g3.1g
Vesi1250g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 83g265kcal20.3g38.1g1.6g7.4g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk117g46kcal2g8.9g0.1g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5260g3241kcal283g249g117g54g
Valittu annoskoko2630g1621kcal141.5g124.5g58.5g27g
Annoskoko puolitettuna1315g810kcal70.8g62.3g29.3g13.5g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390