Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g300g407kcal15.6g76.2g3.7g7g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 500g642kcal103.7g0g25g0g
Oliiviöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka100g11kcal1.1g1.1g0.2g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.2g
Parsakaali, keitetty, suolaa 150g52kcal6.9g2.9g0.4g3.7g
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 100g319kcal24.4g45.7g1.9g8.9g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk140g55kcal2.4g10.6g0.1g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6312g3890kcal339.8g298.6g140.2g65g
Valittu annoskoko3156g1945kcal169.9g149.3g70.1g32.5g
Annoskoko puolitettuna1578g973kcal85g74.7g35.1g16.3g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390