Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g350g475kcal18.2g88.9g4.4g8.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 583g750kcal121g0g29.2g0g
Oliiviöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka117g13kcal1.3g1.3g0.2g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g152g43kcal0.9g9g0.3g3.8g
Parsakaali, keitetty, suolaa 175g61kcal8g3.4g0.5g4.3g
Vesi1749g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 117g372kcal28.4g53.3g2.2g10.4g
Kananmuna kuoreton 128g183kcal16g0.4g13.1g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk163g64kcal2.8g12.4g0.2g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7364g4538kcal396.2g348.6g163.6g76g
Valittu annoskoko3682g2269kcal198.1g174.3g81.8g38g
Annoskoko puolitettuna1841g1135kcal99.1g87.2g40.9g19g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390