Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g400g543kcal20.8g101.6g5g9.3g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 667g857kcal138.3g0g33.3g0g
Oliiviöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka133g15kcal1.5g1.5g0.3g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g173g49kcal1g10.3g0.3g4.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 200g69kcal9.2g3.9g0.6g5g
Vesi1999g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 133g425kcal32.5g60.9g2.5g11.9g
Kananmuna kuoreton 147g209kcal18.3g0.4g15g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk187g73kcal3.2g14.2g0.2g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8416g5186kcal453g398.4g187g86.8g
Valittu annoskoko4208g2593kcal226.5g199.2g93.5g43.4g
Annoskoko puolitettuna2104g1297kcal113.3g99.6g46.8g21.7g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390