Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g450g611kcal23.4g114.3g5.6g10.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 750g964kcal155.6g0g37.5g0g
Oliiviöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka150g17kcal1.6g1.6g0.3g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 225g78kcal10.3g4.3g0.7g5.6g
Vesi2249g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 150g478kcal36.6g68.5g2.8g13.3g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk210g82kcal3.6g16g0.2g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9468g5834kcal509.6g448g210.4g97.4g
Valittu annoskoko4734g2917kcal254.8g224g105.2g48.7g
Annoskoko puolitettuna2367g1459kcal127.4g112g52.6g24.4g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390