Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g500g679kcal26g127g6.2g11.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 833g1071kcal172.9g0g41.7g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka167g18kcal1.8g1.8g0.3g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g217g61kcal1.3g12.9g0.4g5.4g
Parsakaali, keitetty, suolaa 250g87kcal11.4g4.8g0.7g6.2g
Vesi2499g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 167g531kcal40.6g76.1g3.2g14.8g
Kananmuna kuoreton 183g261kcal22.9g0.5g18.8g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk233g91kcal4g17.7g0.2g11.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10520g6482kcal566.2g497.6g233.6g108.4g
Valittu annoskoko5260g3241kcal283.1g248.8g116.8g54.2g
Annoskoko puolitettuna2630g1621kcal141.6g124.4g58.4g27.1g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390