Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g600g815kcal31.2g152.4g7.5g13.9g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1000g1285kcal207.5g0g50g0g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka200g22kcal2.2g2.2g0.4g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.5g0.5g6.5g
Parsakaali, keitetty, suolaa 300g104kcal13.7g5.8g0.9g7.4g
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 200g637kcal48.8g91.4g3.8g17.8g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk280g109kcal4.8g21.3g0.3g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12628g7781kcal679.8g597.8g280.6g130g
Valittu annoskoko6314g3891kcal339.9g298.9g140.3g65g
Annoskoko puolitettuna3157g1945kcal170g149.5g70.2g32.5g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390