Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 150g53kcal6.9g2.9g0.5g3.8g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.1g1.9g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Purjosipuli 163g37kcal2.9g3.9g0.3g3.4g
Kirjolohifile188g311kcal31.3g0g20.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 56g497kcal0g0g56.2g0g
Selleri, annos 50g75g11kcal0.7g2.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso2.5g7kcal0.2g1.2g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g125g39kcal1.5g9.1g0.2g3.9g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 63g14kcal0.2g1g0g0.1g
Tilli, tuore 38g11kcal1.4g0.3g0.3g0.8g
Valkosipuli 6.2g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2030g2062kcal94.2g58.8g157g30.6g
Valittu annoskoko1015g1031kcal47.1g29.4g78.5g15.3g
Annoskoko puolitettuna508g516kcal23.6g14.7g39.3g7.7g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177