Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 185g65kcal8.5g3.6g0.6g4.6g
Porkkana 92g30kcal0.6g5.1g0.2g2.4g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Purjosipuli 200g46kcal3.6g4.8g0.4g4.2g
Kirjolohifile231g383kcal38.6g0g25.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 69g613kcal0g0g69.3g0g
Selleri, annos 50g92g13kcal0.9g2.8g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso3.1g8.6kcal0.2g1.5g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g154g48kcal1.9g11.2g0.3g4.8g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 77g17kcal0.2g1.2g0g0.1g
Tilli, tuore 46g14kcal1.7g0.4g0.4g1g
Valkosipuli 7.7g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2539kcal116g72.6g194g37.8g
Valittu annoskoko1250g1270kcal58g36.3g97g18.9g
Annoskoko puolitettuna625g635kcal29g18.2g48.5g9.5g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177