Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu71g18kcal0.7g3.3g0.2g1.3g
Selleri, annos 50g36g5kcal0.4g1.1g0g0g
Porkkana 71g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 709g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)7.1g18kcal0.9g0.9g1.3g0g
Maustepippuri, annos 1g1.8g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 71g54kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Kantarelli eli keltavahvero106g21kcal2.7g1.3g0.5g2g
Purjosipuli18g3.4kcal0.3g0.4g0g0.4g
Lenkkimakkara, keskiarvo 142g325kcal13.9g10.8g25.3g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.1g7.4kcal0.6g1.2g0g0.1g
Persilja11g1.3kcal0.1g0.1g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g952kcal42.6g67.8g55g14.8g
Valittu annoskoko1250g476kcal21.3g33.9g27.5g7.4g
Annoskoko puolitettuna625g238kcal10.7g17g13.8g3.7g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436638