Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3764g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1568g878kcal133.3g78.4g3.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g138g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 126g415kcal0.6g101.4g0g0g
Suola, annos 3g94g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 753g2817kcal109.2g429.1g55g75.3g
Vehnälese, Liperin mylly157g224kcal23.5g14.1g8.6g86.3g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g408g1309kcal44.9g261g9g44.9g
Vehnäjauho puolikarkea 2823g9687kcal287.7g1976.2g33.9g98.8g
Rypsiöljy 169g1498kcal0g0g169.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g33655kcal1198.4g5720.4g558g610.6g
Valittu annoskoko10000g16828kcal599.2g2860.2g279g305.3g
Annoskoko puolitettuna5000g8414kcal299.6g1430.1g139.5g152.7g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301558