Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 23g7.9kcal1g0.4g0.1g0.6g
Porkkana 11g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Purjosipuli 24g5.6kcal0.4g0.6g0g0.5g
Kirjolohifile28g47kcal4.7g0g3.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Selleri, annos 50g11g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.4g1.1kcal0g0.2g0g0g
Fenkoli, annos 100g19g5.8kcal0.2g1.4g0g0.6g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 9g2kcal0g0.2g0g0g
Tilli, tuore 5.6g1.7kcal0.2g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana304g309kcal13.8g9g23.2g4.6g
Valittu annoskoko152g155kcal6.9g4.5g11.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna76g77kcal3.5g2.3g5.8g1.2g
Arvot/100g100g102kcal4.5g3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=264177