Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee8523g16619kcal1593.7g0g1150.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl114g160kcal5.3g10.5g10.8g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g568g2216kcal187.5g0g159.1g0g
Anjovis-filee, 1 kpl341g716kcal32.4g47.7g44.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g80g83kcal6.3g13g0.5g1.6g
Persilja 57g16kcal0.8g0.6g0.1g4.5g
Oliiviöljy 318g2814kcal0g0g318.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g45246kcal3652g143.6g3367.2g12.2g
Valittu annoskoko10000g22623kcal1826g71.8g1683.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna5000g11312kcal913g35.9g841.8g3.1g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136969